Cursus Portugees-Spaans-Engels-Nederlands

Een stoomcursus Portugees? Een masterclass over Portugal of Brazilië? Een opfriscursus? Een interculturele workshop die je leert waarmee je rekening moet houden in je zakelijke en persoonlijke contacten met Brazilië? Een inspirerende, leerzame maar gezellige teamactiviteit? Of heb je meer behoefte aan lessen Spaans of Engels? Heb je buitenlandse werknemers die Nederlands moeten leren? Brazil4dummies biedt alles wat je nodig hebt. En misschien wel meer.

Heb je zakelijke contacten in Brazilië of Spaanssprekend Latijns Amerika, Portugal of Spanje of in andere Spaans- en Portugeessprekende landen en wil je (iets van) de taal leren? Wij stellen een maatwerkcursus voor jou of je medewerkers samen, gericht op je specifieke werkveld en behoeften. Brazil4dummies biedt taalcursussen en -workshops specifiek gericht op het Portugees van Portugal of dat van Brazilië, het Spaans van Spanje of dat van Latijns Amerika, al naar gelang je wensen. Ook cursussen Engels en Nederlands zijn mogelijk. Een combiprogramma van taalverwerving en informatie over cultuur, historie, politiek, economie is ook mogelijk. Alles kan individueel of in groepsverband, kortdurend of een langere periode. We ontwikkelen een maatwerkprogramma dat altijd aansluit bij jouw zakelijke praktijk.

Mogelijkheden

* In-company taalcursus, individueel of in groepsverband, van een aantal lessen gericht op de specifieke leerbehoefte van de deelnemer(-s) gedurende een gezamenlijk te bepalen periode door fysiek aanwezige ervaren docent.

* E-learning taalcursus: Maatwerkcursus met inzet van alle mogelijke beschikbare digitale technologie zoals Skype, apps, dvd’s, online programma’s, social media,  power points, prezi’s, serious games etcetera. Individueel of in groepsverband. Docent kan digitaal en/of fysiek begeleiden.

* Stoomcursus taal: Intensieve maatwerkcursus van een dagdeel, dag of meerdere dagen. Individueel of in groepsverband.

* Lichtere taalworkshops voor bijvoorbeeld een inspirerende teamdag, indien gewenst in combinatie met andere inspirerende activiteiten en ontspanning

* Combinatiecursus van taal en cultuur: Een maatwerkprogramma van taalverwerving en culturele, historische, economische en politieke achtergronden

* Opfriscursus: Heb je al ooit Portugees of Spaans geleerd maar twijfel je aan je spreek- of schrijfvaardigheid, is je kennis ver weggezakt? Brazil4dummies kan uiteraard ook een programma voor je samenstellen om eerder opgedane competenties op te frissen.

* Workshop do’s and don’ts in de zakelijke en persoonlijke communicatie met Brazilië en Spaans Amerika. Leer wat je kunt doen én wat je beter kunt vermijden om je contacten met de lokale samenleving zo prettig en effectief mogelijk te laten verlopen.

Basisprogramma

Brazil4dummies levert zoveel mogelijk maatwerk maar werkt wel vanuit een vaste basis. Het leren van een vreemde taal houdt immers in dat de volgende elementen in elk geval aan bod komen:

1. Het verwerven van een woordenschat: woorden leren

2. Grammatica: Hoe bouw ik een zin?

3. Het aanleren van de uitspraak

4. De praktijksituatie: Wat zeg ik in welk gesprek en hoe zeg ik het? En wat zegt de ander?

Verstaan, begrijpen, praten, lezen, schrijven

Natuurlijk wil je niet alleen leren spreken: Je moet de nieuwe taal ook kunnen lezen en schrijven, zeker in een professionele situatie. Daarom besteden we aandacht aan het verwerven van mondelinge én schriftelijke vaardigheden. Dat doen we door niet met standaard methodes te werken. Wél door zelf samen met jou of de cursisten een leerprogramma te ontwerpen dat zoveel mogelijk aansluit op de deelnemer. Elk mens heeft immers zijn of haar eigen individuele leerstijl. Daarnaast haken we aan bij eventueel reeds aanwezige kennis en vaardigheden. En we gebruiken de leerbehoefte die voortvloeit uit het specifieke werkterrein als basis. De beschikbare tijd en energie van de deelnemer (-s) zijn het kader.

Socratische methode

Wat wél universeel is: Brazil4dummies hanteert de Socratische of vroedvrouwenmethode. Dat betekent dat de docent niet zozeer de deelnemer(-s) simpelweg eenzijdig voorschrijft wat te leren en hoe, maar dat de docent door het stellen van de juiste vragen de deelnemer(-s) helpt eigen antwoorden en oplossingen te vinden. Zelf verworven kennis, vaardigheden en inzicht beklijven, worden eigen. Van bovenaf opgelegde, niet zelf beleefde stof sijpelt snel weg.

Middelen en materialen

De meeste mensen hebben hun talenkennis uit een schoolboek met teksten, grammatica en oefeningen geleerd. Methodes in boekvorm bestaan nog steeds en worden ook door Brazil4dummies gebruikt indien gewenst. Maar er zijn tegenwoordig veel meer didactische mogelijkheden. We gebruiken films en tv-programma’s, muziek, kranten en tijdschriften. En we zetten alle mogelijke beschikbare digitale technologie in zoals Skype, apps, online woordenboeken, social media, mobiele telefoons, power points, prezi’s, serious games etcetera.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s